Viering jubilarissen

Op zaterdag 6 november was het weer mogelijk: met z'n allen op bescheiden wijze feest vieren door de jubilarissen te huldigen en aansluitend een BBQ te houden. Het werd een zeer geslaagde middag die zoals vanouds op onnavolgbare wijze werd gepresenteerd door Steef Staal, geflankeerd door dochter Steffie en Peggy Springorum. Voorzitter David Warnink had de eer de versierselen op te spelden. Een en ander melodieus begeleid door Gerrit Veen. Omdat Steef Staal voor de laatste keer deze happening gestalte heeft gegeven werd hij door oud-voorztitter Jos Koot met warme woorden bedankt voor zijn jarenlange inzet.

Klik op de foto om de reportage te bekijken.

___________________________________________

Welkom bij Watersportvereniging de Merwede!

WV De Merwede ligt in Gorinchem, daar waar Linge en Merwedekanaal uitkomen op de rivier de Merwede. Door de ligging aan dit knooppunt van vaarwegen is onze haven voor velen een geliefde plek. De haven telt circa 200 vaste ligplaatsen en een aantal extra ligplaatsen om gastvrijheid te bieden aan passanten. In ons clubhuis kan je gezellig eten of een drankje nemen aan de bar. En bij mooi weer natuurlijk ook op het terras! Het clubhuis en het sanitair met wasmachine/droger worden ook door onze gasten op de camperplaatsen gebruikt.

De gezellige vestingstad Gorinchem ligt op enkele minuten lopen. De stad is in 2021 door de ANWB uitgeroepen tot mooiste vestingstad van Nederland! Nationaal park de Biesbosch is minder dan een uurtje varen, maar ook de Maas is dichtbij.

 

merwede haven.jpg

De vereniging telt ca. 360 leden en heeft als doelstelling: de beoefening en de bevordering van de watersport. Dit doen we door onder andere het organiseren van: zeillessen voor de jeugd, zeil- en roeiwedstrijden, cursussen en lezingen.

In de winterperiode zijn er activiteiten, zoals viswedstrijden en klaverjas- en jokeravonden. Het verenigingsleven is verder actief met een Sinterklaasfeest, de Nieuwjaarsbijeenkomst, een Paasbrunch, etc. etc. De communicatie tussen de leden vindt plaats in het clubhuis, via het verenigingsblad (verschijnt 4* per jaar), de ledenvergaderingen (2* per jaar), via nieuwsbrieven per email en natuurlijk via deze website.

Voor de winterstalling van boten van leden zijn er ruime voorzieningen op de wal of in het water. Ook beschikt de haven over een hijsinstallatie voor boten tot 7 ton met afspuitplaats en een botenlift voor kano's en bijbootjes tot ongeveer 80kg.

___________________________________________

Inloop bestuursvergadering

De komende bestuursvergadering vindt plaats op 14 februari 2022 van 20:00-22:00 uur.

Voor leden is er een inloop halfuur van 19:30-20:00 uur. Als u een brandende vraag of een suggestie heeft, kom dan vooral langs, zodat wij u te woord kunnen staan.

___________________________________________

Hoe moet ik inloggen?

Onder het kopje "leden" kunt u de "login" button vinden. Klik hierop en u komt bij het scherm waarop u kunt inloggen. Wat moet u ingeven?
Uw gebruikersnaam: is altijd de 1e 8 letters (of minder, indien van toepassing) van uw achternaam (in hoofdletters) + uw lidmaatschapsnummer (beginnend met een 0). Dus bv. GLAASJES012345. Uw wachtwoord is ook uw lidmaatschapsnummer. Dus bv. 012345.

____________________________________

Defibrillator

20210817_132447.jpg

In geval van nood beschikt de vereniging over een AED.
Deze is te vinden in de hal van het clubgebouw.

_____________________

 
 

Terug naar WV De Merwede