Welkom bij Watersportvereniging de Merwede!

WV De Merwede ligt in Gorinchem, daar waar Linge en Merwedekanaal uitkomen op de rivier de Merwede. Door de ligging aan dit knooppunt van vaarwegen is onze haven voor velen een geliefde plek. De haven telt circa 200 vaste ligplaatsen en een aantal extra ligplaatsen om gastvrijheid te bieden aan passanten. In ons clubhuis kan je gezellig eten of een drankje nemen aan de bar. En bij mooi weer natuurlijk ook op het terras! Het clubhuis en het sanitair met wasmachine/droger worden ook door onze gasten op de camperplaatsen gebruikt.

De gezellige vestingstad Gorinchem ligt op enkele minuten lopen. De stad is in 2021 door de ANWB uitgeroepen tot mooiste vestingstad van Nederland! Nationaal park de Biesbosch is minder dan een uurtje varen, maar ook de maas is dichtbij.


map2.png

De vereniging telt ca. 360 leden en heeft als doelstelling: de beoefening en de bevordering van de watersport. Dit doen we door onder andere het organiseren van: zeillessen voor de jeugd, zeil- en roeiwedstrijden, cursussen en lezingen.

In de winterperiode zijn er activiteiten, zoals viswedstrijden en klaverjas- en jokeravonden. Het verenigingsleven is verder actief met een Sinterklaasfeest, de Nieuwjaarsbijeenkomst, een Paasbrunch, etc. etc. De communicatie tussen de leden vindt plaats in het clubhuis, via de nieuwsbrief per mail, de ledenvergaderingen (2* per jaar) en natuurlijk via deze website.

Voor de winterstalling van boten van leden zijn er ruime voorzieningen op de wal of in het water. Ook beschikt de haven over een hijsinstallatie voor boten tot 7 ton met afspuitplaats en een botenlift voor kano's en bijbootjes tot ongeveer 80kg.

____________________________________

Inloop bestuursvergadering

Op 10 oktober, 14 november en 12 december 2022 zijn er weer bestuursvergaderingen in het clubhuis. 
Voor leden is er een inloop halfuur van 19:30-20:00 uur.

Als u een brandende vraag of een suggestie heeft, kom dan naar het inloop halfuur,
zodat een van de bestuursleden u te woord kan staan.

____________________________________

Defillibrator

20210817_132447.jpg

In geval van nood beschikt de vereniging over een AED.
Deze is te vinden in de hal van het clubgebouw.

 
 

Terug naar WV De Merwede